شناسايي نخستين بافت روستايي کشور در مازندران

به گزارش ميراث آريا(chtn) معاون ميراث فرهنگي مازندران در کارگروه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري از شناسايي بافت روستاي يوش و بليران به عنوان نخستين بافت روستايي کشور در اين استان خبر داد و گفت: همچنين نخستين اطلس باستان شناسي در مازندران تدوين شده است.

مهدي ايزدي با بيان اينکه تاکنون 611 اثر تاريخي و فرهنگي مازندران در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است، گفت: تاکنون يک هزار و 23 بنا و محوطه تاريخي شناسايي شده که از اين شمار، 50 اثر براي ثبت و تاييد به سازمان مرکزي ارائه شده و 50 اثر نيز در دست بررسي است.

وي با اشاره به ثبت ملي قله دماوند و چشمه سورت به عنوان اولين و دومين اثر طبيعي، بيان داشت: عمليات ثبت منطقه بليران و غارهاي آهکي نيز در حال انجام است.

اين مقام مسوول از ارسال پرونده ثبت جهاني باغ عباس آباد به يونسکو خبر داد و گفت: علاوه بر ثبت ميدان شهداي ساري و هنر بومي لاک تراشي، عمليات ثبت مراسم و آيين هاي بومي استان نيز در فهرست آثار معنوي کشور پيش بيني شده است.

وي به شش بافت تاريخي آمل، بابل، ساري، قائم شهر و آلاشت در مازندران اشاره کرد و گفت: عمليات مرمت و احياي اين بافت‌هاي تاريخي براساس طرح جامع در حال پيگيري است و بايد تمامي ساخت و سازها در راستاي اين طرح جامع انجام شود.

ايزدي از راه اندازي هفت موزه در مازندران و افتتاح دو موزه در دهه فجر خبر داد و بيان داشت: پيش بيني مي‌شود ازميان 96 پروژه در سطح استان، سالانه 10 تا 15 پروژه به مرحله بهره برداري برسد.

مدير پايگاه برج آرامگاه‌هاي استان مازندران به عنوان سخنران بعدي اين نشست با اشاره به ثبت ملي 100 برج آرامگاه در استان مازرندان تاکنون، بيان داشت: اين برج‌ها به سه دسته تقسيم شده و متعلق به قرن 4 و 5، 8 و 9 و 10 تا 11 هجري قمري هستند و از نظر انتخاب محل ساخت، ويژگي بنا و ارتباط اثر با محيط پيرامون حائز اهميت‌اند.

سعيد سليماني ساخت و ساز بي رويه در مجاور اين برج آرامگاه‌ها را از جمله تهديدات اين اثرها بيان کرد و تأکيد کرد: ارزش اين آثار بيش از بناهايي است که براي اسکان مسافران در مجاور اين برج‌ها ساخته مي‌شود.

معاون عمراني استاندار و رئيس کارگروه گردشگري مازندران با اعلام حمايت از سرمايه گذاران در استان، به متناسب بودن مطالعات و سازه‌هاي پيش بيني شده در طرح‌ها با مکان مورد نظر تأکيد کرد.

سيد عيسي هاشمي يادآور شد: بدين منظور ابتدا بايد زمين در اختيار سرمايه گذار قرار گيرد، سپس مطالعات موردنياز در مورد نحوه اجراي پروژه، نقشه برداري و امکان سنجي روي زمين اجرا شود.

وي تدوين قوانين و تعيين محدوديت زماني را براي اين پروژه‌ها پيشنهاد کرد که در صورت انجام نشدن پروژه در زمان مقرر، زمين واگذار شده از سرمايه گذار پس گرفته شود.

119/


انتهای پیام/

کد خبر 1389111151